Edelényi Kastélysziget
Kezdőlap Kastély Felújítás Szolgáltatások Aktuális Galéria

Edelény

Edelény a borsodi tájak egyik legkedvezőbb pontján helyezkedik el: a Bódva folyó hirtelen kiszélesedő völgyében, Miskolctól 25 kilométerre. Az Aggteleki Nemzeti Park világhírű barlangjaihoz a városon keresztül vezet a főútvonal. A környéken található a szelíd lankák között keletre megbúvó, aprófalvas Cserehát a maga hamisítatlan falusi hangulatával, és a Galyaság.

Az edelényi kistérség számos természeti értékkel és épített műemlékkel rendelkezik, melyek érdemesek arra, hogy minél több látogató csodálja meg őket. A települések turisztikai értéküket gazdag történelmi múltjuknak és a viszonylagos elzártságukból következő, páratlan természeti tájnak köszönhetik.

Az Edelényi Kastélysziget mellett mindenképpen érdemes megnézni a város három templomát, a borsodi földvár maradványait, valamint a tájházat is. A látnivalókról gazdag összeállítás található az Edelényi kistérség honlapján.

Látogatói információk

Az Edelényi Kastélysziget a felújítási munkák miatt jelenleg nem látogatható, várhatóan 2012 második felében nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Kérjük, addig is látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a kastéllyal kapcsolatban aktuális, friss információkat és érdekességeket talál.