Edelényi Kastélysziget
Kezdőlap Kastély Felújítás Szolgáltatások Aktuális Galéria

Aktuális

Az Edelényi Kastélysziget bemutatkozott a császtai búcsún

Az Edelényi Hegyek Közössége, az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása és az Edelényi Római és Görögkatolikus Egyház szeptember 3-án immár hatodik alkalommal rendezte meg a Császta szőlőhegyi búcsút, amelyen az Edelényi Kastélysziget is bemutatkozott.

Bővebben

Rendkívüli felfedezés a felújítás alatt

A kastély felújítási munkálatai során egy különleges ritkaságot fedeztek fel a munkások idén januárban. A keleti toronyszoba elfalazott vakablakának kibontásakor, két falréteg közül előkerült az egyetlen olyan ablak, ami bizonyíthatóan 1820 előtt készült, tehát a kastély fénykorából való.

Bővebben

Visszakapja eredeti színvilágát az edelényi kastély homlokzata

Megkezdődött az edelényi L'Huillier-Coburg kastély homlokzatát takaró állványzat bontása, így láthatóvá válik, hogy a kastély visszakapja eredeti, a 18. században használt barack, tört fehér és szürke színeit.

Bővebben
Lakossági fórum

Hogy ne csak lássák unokáink, hanem éljenek is meg belőle…

Több mint félszáz résztvevővel rendezett jó hangulatú lakossági fórumot 2010 decemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben az önkormányzattal közösen a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG). A képviselőtestületi ülést követően megtartott fórum lehetőséget adott arra, hogy a szakemberek és az edelényi kastély sorsát a szívükön viselő edelényi polgárok áttekintsék, hol is tartanak a kastély európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztési munkálatai.

Bővebben

Látogatói információk

Az Edelényi Kastélysziget a felújítási munkák miatt jelenleg nem látogatható, várhatóan 2012 második felében nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Kérjük, addig is látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a kastéllyal kapcsolatban aktuális, friss információkat és érdekességeket talál.